Aktiviteter

aktiviteter

turridningFölj med på en härlig tur i skogarna runt kanisbergen! på de flesta turerana kan både nybörjare och vana ryttare följa med. kommer man i en grupp med både nybörjare och vana, så anpassas turen efter den som kan minst. jag tar bara små grupper av ryttare då jag tycker att det blir mer personligt för de ridande, att man får en fin upplevelse och att jag hinner med att instruera alla som rider. det finns att låna ridhjälmar och säkerhetsvästar. även en del ridskor finns till utlåning om man inte har lämpliga skor för ridning.
2,5 tim ridning med fikapaus i skogen


Ridturen börjar med att vi gör iordning hästarna och packar sadelväskorna. sedan startar turen och vi rider i ca 1 ½ timme i varierande tempo i skogarna och bergen runt gården. Vi avslutar med en galopp (om man vill) till fikastället där vi tar paus, gör upp en eld och fikar. efter vi har vilat, så sätter vi oss upp i sadeln igen och skrittar tillbaka till gården, vilket tar ca 45 min- 1 tim. väl framme, hjälps vi åt att ta hand om hästarna och släpper dom sedan i hagen. 


Denna tur passar såväl nybörjare som vana ryttare.


total ridtid är ca 2 ½ tim. total aktivitetstid är ca 4 timmar. 

pris: 950 kr/person inkl. fika (kaffe/te och smörgåsar)vinterturer

Ridturen startar med att vi gör iording hästarna och packar sadelväskorna. sedan beger vi oss ut i skogen. Vi rider en kortare tur i variernade tempo innan vi stannar, gör upp en eld att värma oss kring och fika. sedan beger vi oss hemåt och sköter om hästarna och släpper dom i hagen.


denna tur passar både nybörjare och vana

total ridtid är ca 1 ½ tim. total aktivitetstid är ca 2 ½ tim

pris: 850 kr/person inkl. fika (kaffe/te och smörgåsar)

heldagstur


Ritten startar tidigt på morgonen. Maten fördelas i sadelväskorna och vi gör oss klara för avfärd. Vi rider i skogen på slingrande stigar både upp i bergen och nedför. Vid lämpligt ställe tar vi och ökar tempot. under turen, stannar vi och äter en lättare lunch vid något härligt ställe där vi kan sitta och njuta och samtidigt vila lite från ridningen. detta gör vi två gånger då denna tur är ganska lång. framåt eftermiddagen kommer vi fram till vår plats där turen avslutas. vi får oss en varm tallrik med soppa och färskt bröd innan vi lastar hästarna på transporten som tar dem hem till gården. alla hjälps åt att ta hand om hästarna innan vi sätter oss i bilen som tar oss tillbaka till gården. 


denna tur är endast till för ryttare som kan rida självständigt och kan hantera hästen i alla gångarter. du bör vara i bra fysisk form. endast sommartid


total ridtid är ca 6 tim. total aktivitetstid är ca 8 tim.

pris: 1800 kr inkl. lättare lunch, fika och soppa då vi är framme

ridlektioner

ridlektioner erbjuds som privatlektion. Jag har också en hästskola för barn och vuxna. Den är två timmar per gång och innehåller allt som har med hästar att göra, dvs. ridning, körning både på ridplan och ute i naturen. horsemanship, skötsel, handhavande av häst m.m. är det som ingår. tanken är att man ska lära sig mer om hästar och att kunna ta hand om en egen häst så småningom.


pris för privatlektion:

  • små barn - 410 kr/lektion/person - innehållande skötsel av häst före och efter, ridlektion på ridplan ca 30 min. total aktivitetstid är 1 tim
  • vuxna och ungdomar - 410 kr/lektion/person (395 kr med egen häst) - anpassas efter kunskapsnivå. går att få från grunden (då ingår att visa skötsel och sadling) eller mer avancerad ridning

pris för hästskola:

  • 275 kr/gång/person                   


             handikappridning

jag har arbetat som personlig assistent och med handikappridning i många år och sett de otroliga effekter som ridning kan ha på personer med olika former av fysiska problem. hästen fungerar som en passiv träningsindivid. som till exempel en person som sitter i rullstol och inte använder sina ben, kommer att arbeta med sina muskler då hen sitter på hästen. hästen "går" således åt personen och de muskler som skulle ha använts vid vanlig gång, kommer att aktiveras och stärkas. fantastiskt!


en aktivitetsgång består av att hjälpa till med skötsel av häst (om förmågan finns) både före och efter ridning. sedan en kortare ridtur, även den beroende på personens förmåga. vanligtvis är ridtiden kortare i början (ca 15 min) eftersom muskler och balans behöver tränas upp. ridtiden anpassas sedan efter förmågan.


pris: 395 per gång  - ca 30 min - 1 tim beroende på handikapp och behovet