Start

Aktuellt !

Om mig och gården

Canis HästKrafter

Hästarna

Aktiviteter

   Turridning

    Hästkörning

    Handikappridning

    Ridläger

    Boende med häst

    Rid- och Körskola

    Rehabilitering &

    terapiverksamhet

Bilder

Reportage

Kontakt

Karta

Boende med häst

Gör någonting annorlunda med familjen en weekend! Delta i barnens aktiviteter och hyr både boende och hästar! Här finns en lägenhet med sovloft för upp till 6 personer och några hästar att hyra. Rid i skogarna runt gården eller på ridbanan. Ridtursledare följer med om så behövs annars krävs det att man har ridvana och hästkunnande. Det finns också möjlighet att fara ut och köra häst och vagn.

 

             Weekendpaketen går att boka från tors-sön, eller mån-tors.
 
              Detta gäller vid Weekendpaketet:

  • Incheckning torsdag eller måndag efter kl.15
  • Utcheckning söndag eller torsdag senast kl.13
  • Slutstädning ingår i priset, men man skall ha plockat ihop efter sig.
  • Självhushållning
  • Vid bokning betalas en bokningsavgift på 1000 kr till bg:301-9957 som inte återfås vid avbokning. Resterande betalas senast vid utcheckningen.
  • Vi bokning måste man säga till hur många hästar man vill hyra
  • Man måste ta väl hand om hästen under tiden man hyr den. Ifall det blir några problem, så kan jag gå in och avbryta hästhyran. Detta p.g.a hästarnas välbefinnande.
  • Alla måste använda hjälm och barn/ungdomar under 18 år måste använda säkerhetsväst (finns en del att låna).
  • Hästen får ridas max 8 timmar/weekend, fördelat på minst 3 dagar. 
  • Så här kan en weekend se ut:
Dag 1:
 
Ankomst på eftermiddagen. Inkvartering i lägenheten. Efter att vi har fikat, så går vi och tittar på gården och alla djur. Ni blir tilldelade en häst som ni sedan kan bekanta er med och ta en tur på ridbanan. Då kontrollerar jag att ni och hästen passar ihop och att ni klarar av den.
Dag 2:
 
Efter att ni har vaknat och ätit er frukost, hämtar ni hästarna för att göra dom klar för en längre ridtur i skogen. Ni får med er en karta på lämpliga ridväger alt. följer en ridtursledare med. Ni kan förslagsvis ta med er egen matsäck som ni äter då ni tar en rast i skogen. Tillbaka till gården tar ni hand om hästarna. Eftermiddagen kan ägnas åt bad eller fiske. Eller varför inte ett besök i Storforsen – Europas största obundna vattenfall!
Dag3:
 
I dag satsar ni på en utflykt med häst och vagn. Vill någon rida samtidigt med en annan häst, så går det bra. Ni tar med er lunchen som tillagas vid någon sjö där de som vill kan bada också. Efter lunchen lunkar ni sakta tillbaka mot gården. Kvällen fri för andra aktiviteter.
Dag 4:
 
Ni stiger upp tidigt för att göra en sista ridtur i skogen. Ni lyssnar på djurens serenad på morgonen där ni lunkar fram. Tillbaka på gården är det dags att plocka ihop och checka ut. Hoppas ni fick en trevlig vistelse här och Välkommen åter!!  
Pris:
Boende
(max 6 personer)
2000 kr/weekend (tors-sön eller mån-tors)
3500 kr/vecka
Hästhyra
 
350 kr/dag  (2 ridpass)
1200 kr/person/weekend (4 dgr - 7 ridpass)
2000 kr/person/vecka  (7 dgr - 13 ridpass)
För andra alternativ och för bokning, kontakta Annika.