Start

Aktuellt !

Om mig och gården

Canis HästKrafter

Hästarna

Aktiviteter

   Turridning

    Hästkörning

    Handikappridning

    Ridläger

    Boende med häst

    Rid- och Körskola

    Rehabilitering &

    terapiverksamhet

Bilder

Reportage

Kontakt

Karta

 Turridning

  1.                            ---------------------------------------------------------

Följ med på en härlig turritt i skogarna runt Kanisbergen! Med på de flesta turena kan både nybörjare och vana ryttare följa med. Kommer man i en grupp med både nybörjar och vana, anpassas turen efter den ryttare som kan minst. Annars planeras ridgruppen vid anmälan efter ridvana, så att man kan få ut så mycket som möjligt av ridturen och upplevelsen. Det finns att låna ridhjälmar och säkerhetsvästar. Även en del ridstövlar om man inte har lämpliga skor för ridning.

OBS ! Inga turridningar vintertid. Vi startar säsongen 2014 vecka 17.

                                  --------------------------------------------------------

Natur
2,5 tim ridning
med fikapaus i skogen.

Ridturen startar med att vi gör iordning hästarna och packar sadelväskorna. Vi börjar sedan turen och rider i ca 1 ½ timme i varierande tempo i skogarna och bergen runt gården. Vi avslutar med en galopp (om man vill) till fikastället där vi tar paus, gör upp en eld och fikar.

 

Natur

Efter vi har vilat oss, så sätter vi oss upp på hästarna och skrittar tillbaka till gården, ca 45 min-1 tim. Väl framme på gården, så sadlar vi av hästarna och släpper dem i hagen. Total ridtid: 1 ½ timme – total aktivitetstid: ca 3 timmar.

Natur

 

Pris: 550 kr/person   

  


Heldags ritt

Natur

Ritten startar antingen tidigt på morgonen eller på eftermiddagen. Maten fördelas i sadelväskorna och vi gör oss klara för avfärd. Vi rider i skogen på slingrande stigar både upp i bergen och nedför. Vid lämpligt ställe tar vi och ökar tempot om vanan och viljan finns, annars njuter vi bara av att lunka på i den stora skogen. Picknicken tillreds och äts vid något härligt ställe med underbar utsikt över dalarna! När vi är mätta och belåtna, så startar ritten igen och vi beger oss tillbaka till gården där den avslutas.

Pris: 1350 kr/person