<

 

Start

Aktuellt !

Om mig och gården

Canis HästKrafter

Hästarna

Aktiviteter

   Turridning

    Hästkörning

    Handikappridning

    Ridläger

    Boende med häst

    Rid- och Körskola

    Rehabilitering &

    terapiverksamhet

Bilder

Reportage

Kontakt

Karta

     

Här hittar ni beskrivning och bilder på våra hästar.

Cherokee

Korsningsponny, imp. Holland
valack
Född: 1995

Kom till oss från Belgien och var en ”problemhäst” som vi har jobbat med för att acceptera människan och se att hon inte är så elak och dum. Nu är han en otroligt trygg och snäll ponny att hantera och rida i alla gångarter. Mycket dresserad och lydig ponny, då han också har använts som tävlingsponny till dottern Lottie. Har tävlats upp till LA i hoppning med bra resultat.

Claudia

Svensk Ridponny, sto
Född: 1995

En ponny med mycket ”nerv” i, då hon har 50% fullblod i sig. Har varit tävlingsponny, men är lite för nervig för tävlingsbanorna och får nu bli avelssto. Har ändå hoppat upp till 140 cm med ryttare. Hon har nedkommit med 2 föl här på gården:  i maj 2008 nedkom hon med ett hingstföl som fick heta Lasses Champion. 18/4 i år nedkom hon med ett stoföl e. Welsh partbreed hingsten Speyksbosch Dancer. 

Juni


Fjordhäst, sto
Född: 2007

Juni är en liten ”Ferdinand”. Hon tycker om att lunka på och är inte rädd för mycket. Kommer först fram i hagen och är nyfiken på alla människor. Hon håller på att köras och ridas in nu.
 

Viktor


Nordsvensk korsning (travare/bruks), valack
Född: 1992

Vår stora, starka, snälla kör – och ridhäst.Är en mycket duktig körhäst. Kan både vara en lugn ”lunka på” häst, men samtidigt en häst med mycket ”power” då man rider honom. Passar både nybörjare och vana ryttare.

Lasses Champion


Welsh partbreed, hingst
Född: 2008

Första fölet som har fötts på vår gård! Efter welsh cob hingsten Vallas Caracas och Claudia. Vi får väl se vad som blir av honom. Först skall han få vara föl/unghäst och busa på. Sedan kommer han att ridas in och börja tävlas.  

Granath


Shetlandponnykorsning, valack
Född: 2004

Granath är en trevlig och käck ponny som älskar att jobba. Han är en mycket fin kör- och ridponny och används till de små barn grupperna som rider/kör, men också till turridning för små barn då han är mycket duktig att ta sig fram i skog och mark. 

Safir


Shetlansponny, sto
Född: 1995

Safir är en klippa med små barn. Hon står snällt och låter barnen borsta henne och kratsa hovarna. Hon är en mycket fin kör- och ridponny och används till de små barn grupperna som rider/kör, men också till turridning för små barn då han är mycket duktig att ta sig fram i skog och mark.Safir är mamma till Granath.

NK Butterfly - "Flugan"


Appaloosa, sto
Född: 1998
Import Frankrike

Butterfly eller Flugan som hon kallas, är en mycket trevlig häst som kom till oss från Frankrike i nov 2008. Var en ”problemhäst” när hon kom, men vi har jobbat med henne för att hon inte skall vara så rädd för allting. Nu har hon blivit en riktig nybörjarhäst! Då man rider ut på henne så vill hon gärna vara i mitten av gruppen, annars kan hon se ”spöken”. Oerhört signalkänslig och vill alltid vara till lags.

Nylita


Kallblodstravare, sto
Född: 2004

En kallblodstravare som inte klarade av livet på travbanan. Tyckte nog att det var lite stressigt. Älskar att gosa och stoppa huvudet under armen på en för att man skall klia henne. Har ett oerhört bra steg i ridningen, men vill gärna ligga på med lite fart.

Lizt - "Charlie"

BILD KOMMER


Gotlandsruss, valack
Född: 2000

Charlie kom till oss sommaren 2009 och kom då närmast från Kalix. Han är otroligt duktig att både rida och köra. En klippa. Däremot kan han vara lite lat då man rider honom på ridplan. Är en mycket välmående ponny som är lite rund om magen.

Mori

BILD KOMMER


Korsning mellan islandshäst och shetlandponny, valack
Född: 2004

Mori är ganska ny här på gården. Han är en liten”cool” ponny som inte hetsar upp sig i onödan. Han går både att köra och rida, men är ännu inte så duktig i ridningen. Han håller på att utbildas och lär sig mycket fort. Det skall bli kul att se han utvecklas!
 
                                                -------------------------------------------------------------------------

Hästar vi minns

Julia


Fjordhäst, sto
Född: 1992

                        På grund av kraftig hälta som var obotlig, så avlivades hon i Februari – 09.

 

Ronja


Korsningsponny welsh/fjordhäst, sto
Född: 1997

På grund av fång avlivades hon i mars -10.