Start

Aktuellt ! *

Om mig och gården

Canis HästKrafter

Hästarna

Aktiviteter

   Turridning

    Hästkörning

    Handikappridning

    Ridläger  

    Boende med häst

    Rid- och Körskola 

    Rehabilitering &

    terapiverksamhet

Bilder

Reportage

Kontakt

Karta

Canis Hästkrafter

Jag heter Annika Nyberg och bor i Lillkorsträsk, Älvsbyn. Här på gården bor jag tillsammans med min man, Lars och våra barn. Två bor ännu kvar hemma och två har flyttat hemifrån. Vi jobbar också på uppdrag åt socialtjänsten som familjehem.

Det finns hästar, får, höns, kaniner, hundar och katter.

Jag har också en kennelverksamhet – Kennel Golden Border´s – där jag föder upp Golden Retriver och Border Collie i liten skala. Jag är auktoriserad vallhundsinstruktör och har haft vallhundskurser i över 10 år.

Jag är utbildad djurskötare och har arbetat i lagårdar i många år. Gör fortfarande en del inhopp vid behov. År 2002 utbildade jag mig till personlig assistent/ elevassistent eftersom jag tycker mycket om att arbeta med människor och speciellt människor med olika former av problematik. Jag har dessutom själv läst mycket om psykologi, både människo-, hund- och hästpsykologi. Jag har hållt på med hästar i hela mitt liv. Har arbetat på ett galoppstall/stuteri då jag var yngre. Har också gått kurs i Hästkörning. Skaffade min första egna häst för 20 år sedan och sedan har det rullat på. Yngsta dottern började intressera sig för hästar och tävlar både i hoppning och dressyr, så där har man fått följa med och vara ”hästskötare”.

Jag och min dotter håller mycket på med horsemanship mot våra hästar, då det intresserar oss mycket. Vi tränar dom till att tåla både olika ryttare och att man håller på med dom på olika sätt t.ex att man kliver upp och av på olika sidor på hästen, att de skall gå över presenningar som prasslar, rep som de skall gå under, trånga utrymmen som de ska gå igenom, i trafiken m.m. Allt för att de skall bli så säkra som möjligt att hantera och rida och för att de skall ha förtroende för människan.