Aktiviteter

aktiviteter

turridningFölj med på en härlig tur i skogarna runt kanisbergen! på de flesta turerana kan både nybörjare och vana ryttare följa med. kommer man i en grupp med både nybörjare och vana, så anpassas turen efter den som kan minst. jag tar bara små grupper av ryttare så jag tycker att det blir mer personligt för de ridande, att man får en fin upplevelse och att jag hinner med att instruera alla som rider. det finns att låna ridhjälmar och säkerhetsvästar. även en del ridskor finns till utlåning om man inte har lämpliga skor för ridning.
2,5 tim ridning med fikapaus i skogen


Ridturen börjar med att vi gör iordning hästarna och packar sadelväskorna. sedan startar turen och vi rider i ca 1 ½ timme i varierande tempo i skogarna och bergen runt gården. Vi avslutar med en galopp (om man vill) till fikastället där vi tar paus, gör upp en eld och fikar. efter vi har vilat, så sätter vi oss upp i sadeln igen och skrittar tillbaka till gården, vilket tar ca 45 min- 1 tim. väl framme, hjälps vi åt att ta hand om hästarna och släpper dom sedan i hagen. 


Denna tur passar såväl nybörjare som vana ryttare.


total ridtid är ca 2 ½ tim. total aktivitetstid är ca 4 timmar. 

kostnad: 600 kr/person inkl. fika (kaffe/te och smörgåsar)
heldagstur


Ritten startar tidigt på morgonen. Maten fördelas i sadelväskorna och vi gör oss klara för avfärd. Vi rider i skogen på slingrande stigar både upp i bergen och nedför. Vid lämpligt ställe tar vi och ökar tempot. under turen, stannar vi och äter en lättare lunch vid något härligt ställe där vi kan sitta och njuta och samtidigt vila lite från ridningen. detta gör vi två gånger då denna tur är ganska lång. framåt eftermiddagen kommer vi fram till vår plats där turen avslutas. vi får oss en varm tallrik med soppa och färskt bröd innan vi lastar hästarna på transporten som tar dem hem till gården. alla hjälps åt att ta hand om hästarna innan vi sätter oss i bilen som tar oss tillbaka till gården. 


denna tur är endast till för ryttare som kan rida självständigt och kan hantera hästen i alla gångarter. du bör vara i bra fysisk form. 


total ridtid är ca 6 tim. total aktivitetstid är ca 8 tim.

kostnad: 1450 kr inkl. lättare lunch, fika och soppa då vi är framme

ridlektioner

ridlektioner erbjuds både som privatlektioner och som lektionsridning. lektionsridningen finns både till vuxna och barn. lektionsridningen varvar ridning på ridplan med ridning ute i naturen. även körning och tömkörning ingår.


kostnad:

  • barn - 150 kr/lektion
  • vuxna - 175 kr/lektion
  • privatlektion - 275 kr/lektion

                     


             handikappridning

jag har arbetat som personlig assistent och med handikappridning i många år och sett de otroliga effekter som ridning kan ha på personer med olika former av fysiska problem. hästen fungerar som en passiv träningsindivid. som till exempel en person som sitter i rullstol och inte använder sina ben, kommer att arbeta med sina muskler då hen sitter på hästen. hästen "går" således åt personen och de muskler som skulle ha använts vid vanlig gång, kommer att aktiveras och stärkas. fantastiskt!


en aktivitetsgång består av att hjälpa till med skötsel av häst (om förmågan finns) både före och efter ridning. sedan en kortare ridtur, även den beroende på personens förmåga. vanligtvis är ridtiden kortare i början (ca 15 min) eftersom muskler och balans behöver tränas upp. ridtiden anpassas sedan efter förmågan.


kostnad: 300 kr per gång (1 tim)

Copyright @ All Rights Reserved